50 деца на украински бежанци, които са се установили в Русе и

...
50 деца на украински бежанци, които са се установили в Русе и
Коментари Харесай

Помощ за учениците от Украйна в Русенско

50 деца на украински бежанци, които са се открили в Русе и района, ще могат да получат учебни принадлежности

Благотворителната акция " Училищен звънец с Каритас " е на русенската филантропична организация. До края на септември тя ще подкрепи още 100 обществено слаби девойки и момчета, на които Каритас дава обществени услуги.

Няколко украински фамилии към този момент зарадваха децата си с нови училищен раници, оборудвани с всичко належащо за учебно заведение, осведоми.

10 първокласници не са съумели да чуят първия учебен звънец в родните си градове. Даня е в шести клас, образова се онлайн в Одеса, тъй като му било мъчно да научи български език и да се запише в русенско училище. Дошъл в Русе преди към 5 месеца с баба си и вуйна си. Тъгува за своето учебно заведение и за приятелите си.

За Даня се грижат вуйна му и баба му, която е с инвалидна пенсия. С още техни родственици живеят в русенското село Красен.

" Всички сме дружно, оказваме помощ си и с помощта на вашите помощи от храна и облекла, съумяваме да се оправим, за което доста ви благодаря ", съобщи баба му Нина Ремовна.

Виктория избра тетрадки за племенника си. Тя и сестра ѝ работят, само че разноските им са огромни, по тази причина е признателна за даренията.

" Имам племенник, той е в четвърти клас тук в учебно заведение " Отец Паисий ". Ние сме от март в Русе и той се оправя много по-добре от мен с българския. Свиква с новото учебно заведение, към този момент има и другари. Благодаря на тези положителни хора, които ни подаряват тези принадлежности и тетрадки ", добави Виктория Леонидовна.

" Тези скъпоценни учебни принадлежности ни бяха предоставени от донори от цялата страна. Надяваме се да продължи тази акция до края на месеца, тъй като децата имат потребност от тази поддръжка. Те са извънредно скромни, те вземат единствено това, което на тях ще им потрябва в учебно заведение и постоянно се грижат да има и за някой различен, да има и за други, които имат потребност ", сподели още Цвета Ненова, координатор на акцията.

Хуманитарната католическа организация продължава да поддържа украинските бежанци, като им обезпечава жилища, работа и здравни услуги.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР